Sárhida

Kezdőlap

Érseki szentmise - 2018.10.02.

Egy közel hároméves folyamat méltó lezárásaként elérkeztünk oda, hogy 2018. szeptember 30-án ünnepélyesen is átadásra és felszentelésre került a több mint 110 éves templomunk, melynek a hosszú felújítási folyamat eredményeképp jelentősen megújult a külseje és a belseje egyaránt. A templom előtti érseki áldást megelőzően Sziráki István, az egyházközségi képviselő-testület világi elnöke ismertette a felújítási folyamat részleteit. A bevonulást követően abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy az ünnepi szentmisére érkezett hívek Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek értékes, megszívlelendő gondolatait hallgathatták meg. Ezt követően Mázsa Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket és köszönetet mondott a felújításhoz adott támogatásáért az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Veszprémi Érsekségnek. Külön kiemelte a hívek önzetlen adományozásának fontosságát, legyen az anyagi támogatás, vagy pedig felajánlott önkéntes munka. A templomi felújítási folyamat, valamint a korábbi évek építési-szakmai munkájának elismerésekent „A Településért” emlékplakettet adott át Sziráki Istvánnak, az egyházközség világi elnökének. Zárásként Vigh László országgyűlési képviselő mondott köszöntőt. Az ünnepélyes szentelésről és átadásról további képek a honlapunk galériájában tekinthetők meg.

Orvosi rendelés változása - 2018.08.31.

Értesítjük kedves betegeinket, hogy Dr. Tóthbán Beáta nyári szabadsága miatt a helyettesítés valamint a baki orvosi rendelés 2018. szeptember 3. és 2018. szeptember 14. között a hirdetményben szerepeltek szerint történik.

Hírlevél friss hírekkel - 2018.08.26.

Elektronikus formában már olvasható a "Sárhidai Hírek" hírlevél idei hatodik száma, a 2018. júliusi-augusztusi kiadás. Nyomtatott formában, fekete fehér kivitelben ezúttal 8 oldalon a jövő hét elején juttatjuk ki az újságot valamennyi háztartásba. A legújabb szám aktualitásokkal itt található.

Téli rezsicsökkentés - 2018.08.15.

A Kormány egyetért azzal, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek a fűtési költségek viselésével összefüggésben. A kormány felkérte az érintett helyi önkormányzatokat, hogy tegyék lehetővé, összesítsék és haladéktalanul továbbítsák a Belügyminisztériumnak az igény bejelentést a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, gáz- vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások részére. Az oldalunkról letölthető a rendelkezéssel kapcsolatos ismertető valamint az igénybejentőlap, melynek kitöltésével és mielőbbi visszaküldésével (végső jogvesztő határidő: 2018. október 15.) jelezhetik az érintett háztartások a támogatási igényüket. További információval a Polgármesteri Hivatalban állunk az érdeklődők rendelkezésére. Tisztelettel: Mázsa Ferenc polgármester

Zalai ízek Csallóközben - 2018.08.12.

Csallóközi testvértelepülésünk, Sárosfa meghívására a kapcsolatot kezdeményező Együtt Sárhidáért Alapítvány és Önkormányzatunk képviselte nemrégiben településünket az VI. Jánoskerti Ízek nevű, bográcsos ételek fesztiválján. A helyi szervezetek és intézmények, azaz a CSEMADOK Kulturális Egyesület, a Cimbora Népdalkör a Vöröskereszt mellett családi-baráti közösségek és a testvértelepülésekről, a Somogy megyei Tarany községből, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr városból, a vajdasági Törökbecse városból és Sárhidáról érkezett csapatok mérték össze tudásukat különböző ételek elkészítésében. Volt itt köröm-, pacal-, zúza- és őzpörkölt, sertéstokány, taranyi töltött káposzta, káposztás babos csülök, sült hal és vajdasági tiszai hallé. A Lakatosné Györgyi, Peténé Marika, Peszleg Judit, Lakatos Ferenc és Mázsa Ferenc alkotta sárhidai csapat egy helyben alig ismert és nagyon ritkán készített igazi zalai étellel, paradicsomos-húsos répával lepte meg a kóstolókat. A főzést megelőzően a meghívott vendégek egy jó hangulatú és tartalmas gyalogos városnézésen vettek részt a rengeteg magyar vonatkozású műemlékeket és látnivalókat kínáló fővárosban, Pozsonyban.

Gyászjelentés - 2018.07.30.