Sárhida

Kezdőlap

Forgalmi rend változás - 2021.10.12.

 

2021. október 19-én (kedden) megkezdődik a Pacsirta utca és a Kossuth Lajos utca közötti rácsos folyóka cseréje.  A munkálatok miatt a Pacsirta utca CSAK AZ ARANY JÁNOS UTCA FELŐL LESZ MEGKÖZELÍTHETŐ!  A korlátozás 3-4 hétig áll majd fent. Maga a munkálat ugyan csak néhány nap, de a beton száradási ideje miatt elhúzódik a lezárás.

 

 

 

 

 

A Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel egyeztetve a kommunális hulladék szállítás a forgalomkorlátozás ideje alatt zavartalanul működik majd. A zsákos gyűjtés tekintetében kérnénk némi segítséget az érintett lakosoktól. 11.02-án aki szeretne élni a szolgáltatással, kérjük a Pacsirta utca – Arany János utca kereszteződésbe felvinni szíveskedjék a sárga illetve kék zsákokat.

 

Megértésüket és türelmüket ez úton is köszönöm!

 

Nagy Marianna polgármester

Rajzpályázat - 2021.10.07.

Október 6. - 2021.10.07.

 172 évvel ezelőtt, 1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hős honvédtisztjeit. Az aradi vértanúk: Knezić Károly, Nagysándor József, Damjanich János, Aulich Lajos, Lahner György, Poeltenberg Ernő, Leiningen-Westerburg Károly, Török Ignác, Vécsey Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Dessewffy Arisztid, Lázár Vilmos. Ugyanezen a napon végezték ki Pesten az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost, október 10-én pedig a Zala megyei Csány László minisztert, akinek emlékére a hálás zalaegerszegi polgárok 1931-ben emeltek szobrot.

Emlékezzünk Rájuk! Tisztesség és becsület a Hősöknek!

Szociális célú tűzifa támogatás - 2021.10.05.

Sárhida Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatása jogcímen.

A Belügyminisztérium a döntés értelmében 53 erdei köbméter keménylombos tűzifát biztosít önkormányzatunk részére, melynek értéke 1.076.960Ft (1.009.650 Ft vissza nem térítendő támogatás valamint 67.310 Ft önerő).

A tűzifa támogatás feltételeiről, részleteiről itt olvashat. Szeretném megjegyezni, hogy a feltételeknek mindenben meg kell felelni a támogatás igénybevételéhez.

Tisztelettel: Nagy Marianna polgàrmester

Idősek világnapja - 2021.10.01.

Megkezdődtek a munkálatok - 2021.09.30.

Megkezdődnek a Hivatal - Orvosirendelő - Kúltúrház környéki munkálatok. A tetőcsere 2-3 hetet vesz igénybe, ezt követőn pedig szigetelést kap majd az épület, ami szintén eltart néhány hétig.

A munkálatok biztonságos lebonyolításához az épületrészeket nem a megszokott módon lehet majd megközelíteni, valamint a parkoló is zsúfoltabb lesz. Az épületrészekbe való bejutást szalagozás illetve táblák jelzik majd.

Mindenkitől türelmet szeretnék kéni az elkövetkező néhány hétre! Jutalmunk pedig egy külsejében megújult épület lesz.

 

Tisztelettel; Nagy Marianna polgármester