Sárhida

Kezdőlap

Digitális alapismeretek - 2017.08.31.

A projekt során a 16 – 65. év közötti, a kevésbé fejlett régiókban (Nyugat-Dunántúlon is!?) bejelentett magyarországi lakóhellyel rendelkező személyeknek a képzése támogatható. Előnyt élveznek azon személyek, akik elvégezték az általános iskola nyolc osztályát és legfeljebb alapfokú részszakképesítésben szereztek bizonyítványt. A képzések célja az informatikai ismeretek bővítése főleg az alacsony iskolai végzettségű, digitális készségekkel nem rendelkező, munkavállalási korú személyek számára. Településünkön a zalaegerszegi székhelyű Sprint-L Oktatási Bt. szervezi a tanfolyamot a Kultúrházban, a „Digitális szakadék csökkentése” című sikeres GINOP-6.1.2. projektje keretében. Az oktatás Vörösné Grünvald Anna irányításával 2017. augusztus 29-én indult és heti 2 x 4 órában 35 órás időtartamban ismerkedhetnek a résztvevők a digitális világ alapvető tudnivalóival egészen 2017. szeptember 26-ig. A képzés maga ingyenes, elvárás, hogy a hiányzások mértéke a tíz százalékot ne haladja meg. A tanfolyam záróvizsgája, a mindennapokban is hasznos, digitális eszközhasználati gyakorlati feladatok megoldásából áll. A faluból 11 fő vesz részt a képzésen – a mellékelt csoportkép a nagyon jó hangulatú vegyes korosztályú, fiatalokból és kevésbé fiatalokból álló csapat második foglalkozásán készült. Kívánom, hogy a résztvevők nagyon sok hasznos informatikai ismereteket sajátítsanak el, amelyeket mind a munkájukban, mind pedig a mindennapi életükben sikeresen hasznosítsanak. Biztos vagyok benne, hogy mindenki sikeresen veszi az akadályokat és simán átlendül a digitális „szakadékon”. Üdvözlettel: Mázsa Ferenc polgármester

Szépkorú köszöntése - 2017.08.30.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a település önkormányzata szerető családja körében Gáspár Károlyt. A személyes köszöntésre valamint az azzal járó okiratra, továbbá a jubileumi juttatásra a 90., a 95. és a 100. életévüket betöltött, Magyarországon bejelentett  lakhellyel rendelkező magyar állampolgárok jogosultak. A víz- gáz és központi fűtésszerelői végzettséggel rendelkező ünnepelt nyugdíjba vonulása előtt hosszú éveken keresztül dolgozott karbantartóként a Zala megyei Kórházban. Életszemlélete töretlenül pozitív, párjával Tercsi nénivel immáron jövőre lesz 65. éve, hogy boldog házasságban élnek. Ez nem is csoda, hiszen még a beszélgetésünk során is, „édesemnek” szólították egymást! Ez alkalommal üdítőitallal koccintottunk, de Karcsi bácsi még mindig inkább esküszik a  napi 1-2 pohár jóízű borra. Az önkormányzat nevében Mázsa Ferenc polgármester, Császár László jegyző és Szabó Istvánné Marika idősgondozó köszöntötte ajándékokkal az ünnepeltet és családját, további jó egészséget és hosszú életet kívánva.

Hírlevél friss hírekkel - 2017.08.25.

Elektronikus formában már olvasható a "Sárhidai Hírek" hírlevél idei hetedik-nyolcadik száma, a 2017. július-augusztusi kiadás. Nyomtatott formában, fekete-fehér kivitelben ezúttal 8 oldalon a jövő hét elején juttatjuk ki az újságot valamennyi háztartásba. A legújabb szám aktualitásokkal itt található.

Új kenyér és emlékmű szentelés - 2017.08.23.

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapításés az államalapító Szent István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik, Magyarország fővédőszentjénekk tiszteletére tartott főünnepe. Istvánra, az első keresztény magyar királyra emlékezve Sárhidán ez alkalommal is az Önkormányzat illetve az Egyházközség közös szervezésében került sor az ünnepi megemlékezésre, melynek a település temploma adott otthont. A szentmise végén, a megemlékezés zárásaként megszentelésre került az új kenyér is. Az ünnepi műsor folytatásaként a település éppen 25 évvel ezelőtt állított I. és II. világháborús emlékműve újraszentelését végezte el Kovács Tamás plébános úr. A megemlékező beszéd és az emlékező versek elhangzása után az emlékművön szereplő 24 első világháborús és 28 második világháborús elesett hős leszármazottai közül hárman, azaz Hajdu László, Hajdu Flórián fia, Szilágyi Zoltánné, aki a Kolompár Gyula és Kolompár Rudolf unokája valamint Kolompár Balázs unokahúga és Kása Árpád, Kása Péter fia, valamint az Önkormányzat nevében, Mázsa Ferenc polgármester helyezett el koszorút. Emlékezzünk az elesett hőseinkre a költő nagy líraiságú soraival:„Mind hű volt és pompás férfi mind, kikről legendát sző a tél. Szemük a sírból ránk tekint, halkabban járjon, aki él.”

Meghívó - 2017.08.15.

Sárhida Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az ünnepi szentmise keretében zajló Szent István-napi ünnepségre és az új kenyér szentelésére. Ideje: 2017. augusztus 20. (vasárnap) 9 óra. Helye: Templom. A szentmise után kerül sor a település I. és II. világháborús hősei tiszteletére állított emlékmű újraszentelésére a 25. évforduló alkalmából. Emlékező beszédet mond Mázsa Ferenc polgármester. Emlékezzünk közösen első királyunkra valamint a világháborús hőseinkre!

Bűnmegelőzési információk - 2017.08.02.

Az internet használata során számos személyes adatot és egyéb információt osztunk meg magunkról, sokszor nem is tudva róla. Az online jelenlét ún. digitális lábnyomot hoz létre, amely tartalmazhat személyre vonatkozó adatokat, képeket, internet használati szokásokra, érdeklődési körre vonatkozó adatokat, egyéb, például pénzügyi adatokat. További hasznos tudnivalók a személyes adatok és a magánszféra védelméről az önkormányzati hírlevélben. A fokozódó hőség közlekedésbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet a rendőrség. A forróság miatt gyengül az autósok koncentráció képessége, tompul a figyelme, nagyobb a balesetveszély útjainkon. Miképp vezethetünk nagyobb figyelemmel és körültekintéssel, erről ír a lakossági hírlevél. Üdvözlettel: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Bűnmegelőzési Rendszere