Sárhida

Kezdőlap

Bűnmegelőzési információk - 2017.05.05.

Te is érzed a nyár közeledtét? Érzed, mennyivel nehezebben megy a tanulás amióta megérkezett a jó idő? Nyugi! Már csak pár hetet kell kihúzni ebből a tanévből és jön a megérdemelt pihenés nevezetesen pl. az osztálykirándulás! További részletek az oktatási hírlevélben. Itt a tavasz. Ez azt is jelenti, hogy egyre jobban benépesülnek a kiskertek, hegyi pincék. A jó idő közeledtével azonban nemcsak a növényzet kel újra életre, hanem a bűnözők is aktivizálódnak annak reményében, hogy a hegyi pincékben egyre több értéket találnak. Hasznos információk e témában a lakossági hírlevélben olvashatók. A 112 életet menthet. Felelőtlen hívással ne kockáztassa mások életét! Ha vészhelyzet állt elő, hívja a készenléti szervek, a mentők, a hivatásos katasztrófavédelem és az általános rendőri feladatok ellátására létrehozott szerv ingyenesen hívható, alábbi hívószámait: 104 (a mentők), 105 (a hivatásos katasztrófavédelmi szerv), 107 (az általános rendőri feladatok ellátására létrehozott szerv) és 112 (egységes európai segélyhívó szám). További információk a segélyhívásokról az önkormányzati hírlevélben. Üdvözlettel: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Bűnmegelőzési Információs Rendszere

Bűnmegelőzési információk - 2017.04.07.

A kamaszkor legszebb pillanata az, amikor véget ér - a szülők számára legalábbis biztosan. Jó esetben némi lustasággal és visszabeszéléssel kell megküzdenie a szülőnek, ám nem ritkán a kamaszkor a legrosszabbat hozza elő a gyerekből. További hasznos információk az oktatási hírlevélben a pszichológustól. A napokban különböző forrásokból olyan hírek jelentek meg, amelyek egy, az interneten szerveződő, öngyilkosságra felhívó, abban segédkező jogellenes tevékenységre hívták fel a figyelmet. A biztonságos internethasználatról ad további eligazodási pontokat a lakossági hírlevél. A Zala megyei Rendőr-főkapitányság a tehetséges roma gyerekek és fiatalok részére hasonlóan az elmúlt évhez zene és vers- valamint prózamondás kategóriákban „KI mit tud” vetélkedőt hirdet különböző korcsoportokban. További információk a jelentkezéssel kapcsolatban az önkormányzati hírlevélben.

Hírlevél friss hírekkel - 2017.04.07.

Elektronikus formában már olvasható a "Sárhidai Hírek" hírlevél idei harmadik száma, a 2017. márciusi kiadás. Nyomtatott formában, fekete-fehér kivitelben ezúttal is 4 oldalon a jövő hét elején juttatjuk ki az újságot valamennyi háztartásba. A legújabb szám aktualitásokkal itt található.

Óvodai beiratkozás - 2017.03.30.

A Göcsej Kapuja Bak Óvoda és ÁMK óvodáiban a 2017/2018-as nevelési évre az óvodai jelentkezéssel kapcsolatban felmerülő tudnivalókról a fontos információkat tartalmazó mellékelt felhívásban olvashat.

"Jöjjön a tavasz, vesszen a tél !" - 2017.03.06.

Vidám játékok, móka, kacagás, jelmezekhez illő arcfestés és versikék, fantasztikus jelmezek, finom uzsonna, torta, zsákbamacska és tombola várta mindazokat, akik óvodásainkkal együtt kergették el a telet fergeteges farsangi mulatságunkon 2017. február 24-én délután. Köszönet a szülőknek a finom süteményekért, Horváth Viviennek a tortáért valamint a felajánlott tombolatárgyakért és a lebonyolításban nyújtott segítségért. A jó hangulatú télbúcsúztatóról képek a honlapunk galériájában tekinthetők meg.

Könyvbemutató és ételkóstoló - 2017.03.06.

Kóstoltad már a hajdinás vargányalevest, vagy a csutris rétest? Tudsz dödöllét dagasztani? Az őrségi konyha nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető ételekből állt. Az itteni föld nehezen művelhető volt, ebből következően az asszonyoknak is részt kellett vállalniuk a paraszti munkában, tehát korlátozott idejük maradt a konyhában. A hétköznapokon az ételeket a megtermelt alapanyagokból, húsmentesen kellett elkészíteniük, mégis olyan ételek kerültek az asztalokra, melyek elegendő energiát adtak a paraszti gazdálkodás viteléhez - mindezt Gaál Zsuzsanna „Az őrségi konyha ízei” című könyv szerzője mondta el a Kultúrházban megtartott könyvbemutatón és ételkóstolón. Nagyanyámtól, édesanyámtól nagyon sok receptet, elkészítési módot eltanultam, így a fejemben is sok recept megvolt, és gyűjtöttem is – említi a könyv szerzője. – Szalafőn létezik egy úgynevezett Banyaklub, amiben nagyon tapasztalt asszonyok gondoskodnak a régi receptek, ízek életben tartásáról. Én csak az almapucolás szintjén merek ezeknek az asszonyoknak a munkájába beleszólni, amikor van egy közösségi rendezvény, mert ők profi módon tudják a dolgukat, és az 50–60 éves tapasztalatukkal nem lehet versenybe szállni. A bemutató végén a résztvevők autentikus őrségi ételeket és italokat kóstolhattak. A rendezvényt a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Könyvtári Szolgáltató Rendszer (KSZR) programja támogatta. Köszönjük az élménydús előadást !