Sárhida

Kezdőlap

Szépkorú köszöntése - 2017.08.30.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a település önkormányzata szerető családja körében Gáspár Károlyt. A személyes köszöntésre valamint az azzal járó okiratra, továbbá a jubileumi juttatásra a 90., a 95. és a 100. életévüket betöltött, Magyarországon bejelentett  lakhellyel rendelkező magyar állampolgárok jogosultak. A víz- gáz és központi fűtésszerelői végzettséggel rendelkező ünnepelt nyugdíjba vonulása előtt hosszú éveken keresztül dolgozott karbantartóként a Zala megyei Kórházban. Életszemlélete töretlenül pozitív, párjával Tercsi nénivel immáron jövőre lesz 65. éve, hogy boldog házasságban élnek. Ez nem is csoda, hiszen még a beszélgetésünk során is, „édesemnek” szólították egymást! Ez alkalommal üdítőitallal koccintottunk, de Karcsi bácsi még mindig inkább esküszik a  napi 1-2 pohár jóízű borra. Az önkormányzat nevében Mázsa Ferenc polgármester, Császár László jegyző és Szabó Istvánné Marika idősgondozó köszöntötte ajándékokkal az ünnepeltet és családját, további jó egészséget és hosszú életet kívánva.

Hírlevél friss hírekkel - 2017.08.25.

Elektronikus formában már olvasható a "Sárhidai Hírek" hírlevél idei hetedik-nyolcadik száma, a 2017. július-augusztusi kiadás. Nyomtatott formában, fekete-fehér kivitelben ezúttal 8 oldalon a jövő hét elején juttatjuk ki az újságot valamennyi háztartásba. A legújabb szám aktualitásokkal itt található.

Új kenyér és emlékmű szentelés - 2017.08.23.

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapításés az államalapító Szent István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik, Magyarország fővédőszentjénekk tiszteletére tartott főünnepe. Istvánra, az első keresztény magyar királyra emlékezve Sárhidán ez alkalommal is az Önkormányzat illetve az Egyházközség közös szervezésében került sor az ünnepi megemlékezésre, melynek a település temploma adott otthont. A szentmise végén, a megemlékezés zárásaként megszentelésre került az új kenyér is. Az ünnepi műsor folytatásaként a település éppen 25 évvel ezelőtt állított I. és II. világháborús emlékműve újraszentelését végezte el Kovács Tamás plébános úr. A megemlékező beszéd és az emlékező versek elhangzása után az emlékművön szereplő 24 első világháborús és 28 második világháborús elesett hős leszármazottai közül hárman, azaz Hajdu László, Hajdu Flórián fia, Szilágyi Zoltánné, aki a Kolompár Gyula és Kolompár Rudolf unokája valamint Kolompár Balázs unokahúga és Kása Árpád, Kása Péter fia, valamint az Önkormányzat nevében, Mázsa Ferenc polgármester helyezett el koszorút. Emlékezzünk az elesett hőseinkre a költő nagy líraiságú soraival:„Mind hű volt és pompás férfi mind, kikről legendát sző a tél. Szemük a sírból ránk tekint, halkabban járjon, aki él.”

Meghívó - 2017.08.15.

Sárhida Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az ünnepi szentmise keretében zajló Szent István-napi ünnepségre és az új kenyér szentelésére. Ideje: 2017. augusztus 20. (vasárnap) 9 óra. Helye: Templom. A szentmise után kerül sor a település I. és II. világháborús hősei tiszteletére állított emlékmű újraszentelésére a 25. évforduló alkalmából. Emlékező beszédet mond Mázsa Ferenc polgármester. Emlékezzünk közösen első királyunkra valamint a világháborús hőseinkre!

Bűnmegelőzési információk - 2017.08.02.

Az internet használata során számos személyes adatot és egyéb információt osztunk meg magunkról, sokszor nem is tudva róla. Az online jelenlét ún. digitális lábnyomot hoz létre, amely tartalmazhat személyre vonatkozó adatokat, képeket, internet használati szokásokra, érdeklődési körre vonatkozó adatokat, egyéb, például pénzügyi adatokat. További hasznos tudnivalók a személyes adatok és a magánszféra védelméről az önkormányzati hírlevélben. A fokozódó hőség közlekedésbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet a rendőrség. A forróság miatt gyengül az autósok koncentráció képessége, tompul a figyelme, nagyobb a balesetveszély útjainkon. Miképp vezethetünk nagyobb figyelemmel és körültekintéssel, erről ír a lakossági hírlevél. Üdvözlettel: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Bűnmegelőzési Rendszere

Felhívás - 2017.07.31.

Lakókörnyezetünk értékeinek megőrzése érdekében fontosnak tartjuk, hogy az épített és természeti környezetünk fejlesztése során az Önök véleményét is megismerjük. Közös érdekünk, hogy régi és új épületeink hozzájáruljanak településünk képének jobbá tételéhez, harmonikusan illeszkedjenek hagyományos épített és természeti környezetünkbe. Szeretnénk minél pontosabb képet kapni a településen élők véleményéről a Településarculati Kézikönyv készítéséhez. Ennek érdekében 2017. augusztus 3-án (csütörtökön) délután 4 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban előzetes tájékoztató fórum lesz, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk a mellékelt meghívó alapján. Véleményére továbbra is számítunk, javaslataikat és ötleteiket a mellékelt településképi kérdőív kitöltésével is eljuttathatják az Önkormányzathoz. Ezen kérdőív a hét végéig kijuttatásra kerül a lakott ingatlanokhoz illetve néhány példány a Hivatalban, a vegyesboltokban és a templomban is rendelkezésre áll majd. Üdvözlettel: Mázsa Ferenc polgármester