Sárhida

Kezdőlap

Óvodai beiratkozás - 2017.03.30.

A Göcsej Kapuja Bak Óvoda és ÁMK óvodáiban a 2017/2018-as nevelési évre az óvodai jelentkezéssel kapcsolatban felmerülő tudnivalókról a fontos információkat tartalmazó mellékelt felhívásban olvashat.

"Jöjjön a tavasz, vesszen a tél !" - 2017.03.06.

Vidám játékok, móka, kacagás, jelmezekhez illő arcfestés és versikék, fantasztikus jelmezek, finom uzsonna, torta, zsákbamacska és tombola várta mindazokat, akik óvodásainkkal együtt kergették el a telet fergeteges farsangi mulatságunkon 2017. február 24-én délután. Köszönet a szülőknek a finom süteményekért, Horváth Viviennek a tortáért valamint a felajánlott tombolatárgyakért és a lebonyolításban nyújtott segítségért. A jó hangulatú télbúcsúztatóról képek a honlapunk galériájában tekinthetők meg.

Könyvbemutató és ételkóstoló - 2017.03.06.

Kóstoltad már a hajdinás vargányalevest, vagy a csutris rétest? Tudsz dödöllét dagasztani? Az őrségi konyha nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető ételekből állt. Az itteni föld nehezen művelhető volt, ebből következően az asszonyoknak is részt kellett vállalniuk a paraszti munkában, tehát korlátozott idejük maradt a konyhában. A hétköznapokon az ételeket a megtermelt alapanyagokból, húsmentesen kellett elkészíteniük, mégis olyan ételek kerültek az asztalokra, melyek elegendő energiát adtak a paraszti gazdálkodás viteléhez - mindezt Gaál Zsuzsanna „Az őrségi konyha ízei” című könyv szerzője mondta el a Kultúrházban megtartott könyvbemutatón és ételkóstolón. Nagyanyámtól, édesanyámtól nagyon sok receptet, elkészítési módot eltanultam, így a fejemben is sok recept megvolt, és gyűjtöttem is – említi a könyv szerzője. – Szalafőn létezik egy úgynevezett Banyaklub, amiben nagyon tapasztalt asszonyok gondoskodnak a régi receptek, ízek életben tartásáról. Én csak az almapucolás szintjén merek ezeknek az asszonyoknak a munkájába beleszólni, amikor van egy közösségi rendezvény, mert ők profi módon tudják a dolgukat, és az 50–60 éves tapasztalatukkal nem lehet versenybe szállni. A bemutató végén a résztvevők autentikus őrségi ételeket és italokat kóstolhattak. A rendezvényt a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Könyvtári Szolgáltató Rendszer (KSZR) programja támogatta. Köszönjük az élménydús előadást !

Meghívó - 2017.02.27.

Húshagyó kedden, február 28-án délután óvodánk Szülői Munkaközössége és az Önkormányzat szervezésében vidám télbúcsúztató maskarára hívjuk a településünkön élő gyermekeket, szüleiket, nagyszülőket és minden érdeklődőt. 15.45 órakor indul a kultúrház elöl jelmezben, vagy anélkül csörömpölő, zajt keltő eszközökkel, hangszerekkel felszerelkezve a menet a Béke utca felső részébe, a Dózsa Gy. utcán aztán vissza a kultúrházhoz. Majd 16.30 órakor Vajda Margit zenepedagógus népi gyermekjáték foglalkozásán űzzük el végleg a telet, ahol nem maradhat el a muzsika, tánc, a forró tea és a fánk kóstolás sem. Szeretettel várunk mindenkit!

Köztisztviselői álláshely - 2017.02.15.

A Baki Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Baki Közös Önkormányzati Hivatalnál gazdálkodási ügyintézői munkakör betöltésére. A munkavégzés helye: a Baki Közös Önkormányzati Hivatal Bocföldei Kirendeltsége - Zala megye, 8943 Bocfölde, Ady Endre út 15. A munkakörrel kapcsolatos további feltételek a pályázati felhívásban.

Óvodai jótékonysági bál - 2017.02.10.

A Sárhidai Óvoda Szülői Munkaközössége és pedagógusai jótékonysági bált szerveznek a helyi óvoda javára 2017. február 18-án (szombaton) a település Kultúrházában. További információk a meghívóban. Üdvözlettel: A Szervezők