Sárhida

Kezdőlap

Meghí­vó falugyűlésre - 2011.03.27.

Nagy szeretettel várok mindenkit a soronkövetkező falugyűlésünkre. A fórum 2011. március 29-én (kedden) este 7 órai kezdettel kerül megrendezésre a település Kultúrházában. Előadás hangzik el elsőként a mindenkor aktuális lakossági polgári védelmi feladatokról és kötelezettségekről, majd pedig az idei, a 2011. évi költségvetés nyújtotta lehetőségekről és fejlesztési korlátokról lesz szó. A rendezvény végén közérdekű kérdések, javaslatok és ötletek felvetésére lesz lehetőség. Jöjjenek el minél többen! Részletes meghívót itt láthatja. Tisztelettel: Mázsa Ferenc polgármester

Dalos találkozó - 2011.03.29.

Sárhida Község Önkormányzata és a Sárhidai Dalkör közös szervezésében "Válicka-völgyi Dalos találkozó" címmel énekes-dalos kulturális program kerül megrendezésre 2011. március 26-án (szombaton) délután 5 órai kezdettel a település Kultúrházában. A program a Válicka-völgye és Térsége Területfejlesztési és Idegenforglami Kistérségi Társulás támogatásával és a "Dalaink - Közkincs" projekt keretében valósul meg. A mikrotérséget alkotó 11 település közül öten indítják nóta- illetve dalkörüket a szombati programon. A fellépő csoportok az alábbiak: Széchenyi Hanna Kórus - Bak, Kéknefelejcs Népdalkör - Zalatárnok, Csatári Pávakör és Citerazenekar, Söjtöri Népdalkör, Sárhidai Dalkör. Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényre !

Vidám téltemetés Sárhidán - 2011.03.13.

Kegyeibe fogadta az időjárás a vasárnap délutánra tervezett rendezvényt Sárhidán. A rönkön ülő „jegyespárt” – Csámpás Julcsát és Nyurga Gyurkát – szállító feldíszített pőreszekeret a bágyadt tavaszi napsütésben és sokszor erős szélben vidám dalos sereg kísérte végig a falun. A kultúrház előtt tartott bolondesketést követően a telet, a hideget és a betegséget jelképező kiszebábu is a máglyára került. A színpadon egymást követték a helyi csoportok farsangi hangulatot idéző műsorszámai, majd a nagy sikert aratott fánksütő verseny értékelésére került sor. Mind a 15 versenymű készítőjét ajándékokkal jutalmazták a szervezők, aztán a szép számú közönség finom forralt bor és forró tea kíséretében az utolsó darabig elfogyasztotta a farsangi finomságokat.

Képviselőtestületi ülés - 2011.03.13.

2011. március 16-án (szerdán) délután 17 órai kezdettel Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete ülést tart. Az ülés helye: Sárhida - Önkormányzat. Főbb napirendi pontok: likvid működési hitel feltételeinek a megtárgyalása és a megállapodás meghosszabbítása, a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának módosítása, az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának a módosítása, egyéb aktuális ügyek megtárgyalása. Az ülés nyilvános, minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk !

Téltemetés és Farsangi Ví­gasságok Sárhidán - 2011.03.03.

Nagy szeretettel várjuk a falu valamennyi lakosát a hétvégén, vasárnap megrendezésre kerülő vidám programunkra. Az időjárás-előrejelzés alapján igazi téltemetésre készülünk. Szükség lesz mindenki segítségére, hogy sikeresen elűzzük a telet. Délután 3 órára várunk a Kultúrház elé. Vegyenek részt a jelmezversenyen illetve a fánkversenyen is. Nevezni aznap délután 4 óráig lehet. Mindenkit nagy szeretettel várunk. A meghívókat itt találja.

Vállalkozói és Pályázati Fórum - 2011.03.29.

Sárhida Község Önkormányzata nagy szeretettel hív minden érdeklődőt a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal valamint a Zalai Témautak Szolgáltató Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezésre kerülő programra. A fórumon a kisvállalkozások által igénybe vehető hitelkonstrukciókról lesz szó valamint a LEADER Vidékfejlesztési program által kínált lehetőségeket járják körül az előadók. Mindenki jó ötletére, aktív részvételére szükség lesz. Jöjjenek el ! A programra szóló meghívó itt nézheti meg.