Sárhida

Kezdőlap

Képviselőtestületi ülések - 2011.01.07.

2011. január 11-én (kedden) délután 17 órai kezdettel Bakon együttes ülést tartanak Bak, Sárhida és Zalatárnok községek képviselő-testületei. Napirendi pont: Göcsej Kapuja Bak ÁMK átfogó pénzügyi szakmai ellenőrzésére szóló ajánlatok megtárgyalása.
Másnap, 2011. január 12-én (szerdán) délután 17 órai kezdettel Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete is összeül. Az ülés helye: Sárhida - Önkormányzat. Nagyon sok és érdekes napirendi pontot tárgyal, a meghívót a napirendi pontokkal innen töltheti le. Az ülés nyilvános, minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk !

Civil Tanácsadó Testület - 2011.01.07.

A múlt év december 15-én megtartott Falugyűlésen merült fel az a gondolat, hogy jöjjön létre egy, az Önkormányzat mellett működő Civil Tanácsadó Testület. Cél volt az, hogy a csoportot alkotó tagok egy nagyon széles skálát fedjenek le a településen mind az érdeklődési köröket, a tapasztalatokat, mind pedig az életkori jellemzőket illetően. A gondolatot tett követte és január elejére össze is állt egy, eddig 8 főből álló csoport, amely január 5-én meg is tartotta első, alakuló ülését. A tervezett munkamódszer az alábbi: a csoport az aktuális képviselő-testületi ülés előtt kb. 1 héttel összejön és előzetesen megbeszéli a fontosabb tervezett napirendi pontokat. Mindezt vehetjük egy bizonyos értelemben vett "társadalmi hatásvizsgálatnak" is. Emellett természetesen külön, előre meghatározott, a a település jelenlegi és jövőbeli életét meghatározó kérdéseket is tárgyalhat a tagok és a polgármester vagy a képviselő-testület javaslatára. Az induló testület tagjai: Nagy Marianna, Ottné Sipos Mónika, Kiss Józsefné, Kolompár István, Sziráki István, Tóth Sándor, Németh József és Hajdú László. Ezúton is köszönöm a fenti tagoknak, hogy elfogadták a felkérést ebben a csoportban való munkálkodásra. Továbbra is nyitott a testület bárki olyan érdeklődő számára, aki vállalja a rendszeres munkát ebben a csoportban. Mindenkinek nagyon jó és a falu érdekében történő sikeres együttműködést kívánok. Mázsa Ferenc polgármester

Kellemes ünnepeket ! - 2010.12.25.

Évzáró az Önkormányzatnál - 2011.03.25.

Mázsa Ferenc polgármester december 21-én délután 1 órára óévbúcsúztatóra hívta a település intézményeinek valamint a Polgármesteri Hivatalnak a dolgozóit. Néhány gondolatban vázolta a falu előtt álló fontosabb feladatokat, szólt az együttgondolkodás és az egy célért való küzdés fontosságáról, valamint elvárásairól. Lélekszámunkhoz mérten viszonylag kevés az Önkormányzathoz tartózó dolgozók száma, éppen ezért is nagyon fontos a szoros együttműködés az oktatási intézményekkel az egyes programok szervezését illetően. Ebbe a tevékenységbe segített be nagyon hatékonyan az elmúlt időszakban a TÁMASZ helyi dolgozója, Faragó Gézáné Rózsi, akinek ezúton is köszönetet mondunk munkájáért. A dolgozók egy köszönőkártyával ellátott kis jelképes ajándékot kaptak, majd pedig közös pezsgős koccintással kívántak egymásnak békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog újévet.

Sokan voltak a "Mindenki Karácsonya" rendezvényen - 2010.12.21.

A kissé felemásra sikeredett negyedik gyertyagyújtás örülményeit feledtetve egy tartalmas ünnepi programmal várták a szervezők az érdeklődőket az immár hagyományos Falukarácsony rendezvényre. Az óvodások, az iskolások, a gyermek és a felnőtt táncosok valamint a humort sem nélkülöző Sárhidai Dalkör műsora után a település civil szervezetei vendégelték meg az igazán nagyon szép számban megjelent vendégeket. Ismételten bebizonyosodott, hogy kicsi a Kultúrház befogadóképessége. Nagyon jó hangulatban, változatos étkeket és italokat kóstolgatva telt az este. Jövőre mindenkivel ugyanitt találkozzunk !

Kultúrházvezető - Pályázati felhí­vás - 2010.12.12.

Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete a 2010. december 9-én megtartott ülésén tárgyalt a korábban kiírt "Kultúrház-vezetői" pályázatról is. Néhány ponton módosult a kírás, mely alapján továbbra is "gazdát" keres a település a Kultúrháznak. A programok összefogására, új klubok alakítására, az egész ház működtetésére keresünk érdeklődő vállalkozókat. A módosított részletes felhívás megtekinthető és letölthető innen .