Sárhida

Kezdőlap

Kultúrházvezető - Pályázati felhí­vás - 2010.12.12.

Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete a 2010. december 9-én megtartott ülésén tárgyalt a korábban kiírt "Kultúrház-vezetői" pályázatról is. Néhány ponton módosult a kírás, mely alapján továbbra is "gazdát" keres a település a Kultúrháznak. A programok összefogására, új klubok alakítására, az egész ház működtetésére keresünk érdeklődő vállalkozókat. A módosított részletes felhívás megtekinthető és letölthető innen .

Falugyűlés közmeghallgatással - 2010.12.12.

Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2010. december 15-én este 6 órai kezdettel a Kultúrházban közmeghallgatással egybekötött falugyűlést tart. A jövőbeli elképzelésekről, tervekről lesz elsősorban szó, minden érdeklődőt szeretettel vár az Önkormányzat. A pontos program itt tekinthető meg.

Harmadik adventi vasárnap - 2010.12.12.

December 12-én, vasárnap ismét sokan összegyűltek a település központjában a szabadtéri betlehem előtt. Ez alkalommal a rózsaszín, az öröm vasárnapját kifejező harmadik adventi gyertya meggyújtására került sor. A gyertyát a szomszédos, Bak településről érkezett Széchényi Hanna Kórus vezetője, Béresné Simon Eszter lobbantotta fel. Ezt követően a kórus egy gyönyörű, karácsonyi ünnepi műsort adott, majd pedig a jelenlévők az Együtt Sárhidáért Alapítvány által felajánlott megvendégelésben vettek részt.

Második adventi vasárnap - 2010.12.05.

A helyi önkormányzat és a civil szervezetek megállapodtak abban, hogy az adventi ünnepi időszak gyertyagyújtásait felosszák egymás között. Ennek értelmében a második a helyi cigány kisebbségi önkormányzaté lett. Րk az egész program megszervezését vállalták fel, melynek során ünnepi köszöntők hangzottak el és az alkalomhoz nagyon illő mesét is előadtak a gyerekek. A gyertyát az önkormányzat nevében Szilágyi Anasztázia és Szilágyi Zoltánné gyújtották meg. Az ünnepi műsor után az igazán csípős téli időben a Kultúrház elé egy kis forró teára, forralt borra valamint sós és édes aprósüteményekre hívták meg a megjelenteket.

Idősek Napja - 2010.12.05.

Az idén is az első adventi gyertya meggyújtása napján rendezte meg a település önkormányzata az Idősek napját. A rossz idő miatt a program a Kultúrházban került megrendezésre. Először a Sárhidai Ifjúsági Kórus adott három szép karácsonyi dalt, majd pedig Mázsa Ferenc polgármester ünnepi köszöntőt mondott. Ր kérte fel Kovács Tamás plébános urat az első adventi gyertya meggyújtására és ünnepi gondolatainak elmondására. A programban fellépett a Sárhidai Dalkör és a helyi iskolások is mindketten több műsorszámmal is, Bakos Bence egy szép és egyben tanulságos székely népmesét mondott el. Egy kerek évfordulós születésnapját éppen aznap ünneplő vendéget is köszönthettünk, ugyanis Gáspár Károlyné Tercsi néni aznap volt 80 éve. Ezúton is erőt és egészséget kívánunk neki. A finom vacsora után az idősek még sokáig beszélgettek és táncoltak.

CKÖ-Mikulás - 2010.12.04.

December 3-án, pénteken este nagy izgalommal várakoztak a kicsik a falu Kultúrházában. Szép számban összejöttek a gyerekek nemcsak a helyi óvodából és iskolából, hanem többen voltak olyanok is, akik nem helyben tanulnak. Kis késéssel ugyan és krampuszok nélkül érkezett a Télapó, akit az óvodások és az iskolások énekkel és verssel fogadtak, majd pedig az ajándékozás után ugyanezzel köszönték meg a csomagokat, melyben sok esetben egy kis virgács is volt. A rendezvényt immár hagyományosan a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ)szervezi, köszönjük szépen nekik a kezdeményezést és jöjjön jövőre is a CKÖ-Mikulás.