Sárhida

Kezdőlap

Falunapi programok kárpátaljai vendégekkel - 2010.06.29.

Július 3-án (szombaton) délelőtt 9 órakor kezdődnek a programok. A rendezvényt ez alakommal a település a helyi cigány kisebbségi önkormányzattal közösen szervezi. A délelőtti program a települések közötti roma labdarugó torna 1. fordulójával indul. Utána a diósdi Történelmi Bajvívó Egyesület bemutatója lesz, majd települések közötti roma labdarúgó torna 2. fordulója következik. Délután 3 órakor a Sárhidai Öregfiúk - Landorhegyi LSC női futballcsapat öszecsapására kerül sor. 17 órától Géza Karaoke műsora, majd az este 6 órakor kezdődő kulturális programban fellépnek: Söjtöri Vörös Rózsák Tánccsoport, a Sárhidai Dalkör, a helyi West Dance Tánccsoport, Kránicz Ferenc és Török Rebeka valamint a Sárhidai, a Bocföldei és a Baki Tánccsoportok. Este 8 órától Póta László előadóművész élő műsora következik és a programot este 9 órától a modern mulatós zene új csillaga Szabrina zárja. A rendezvényen részt vesz az Együtt Sárhidáért Alapítvány kezdeményezésével kialakított testvértelepülési kapcsolat keretében a kárpátaljai Sárosorosziból hozzánk érkező csoport is.

Csereprogram Kárpátaljával - 2010.06.23.

A kárpátaljai testvértelepüléssel kialakítandó kapcsolat keretében sárhidai kulturális-művészeti-ifjúsági csoport utazik Kárpátaljára várhatóan 2010. augusztus 19-23. között. A részletes program és a jelentkezés feltételei a Sárhidai Hírek következő számában.

Kirándulás a Balaton-felvidékre - 2010.06.23.

2010. július 24-én (szombaton) az Együtt Sárhidáért Alapítvány egynapos kirándulást szervez. Cél: Balaton-felvidék. A részletes program a Sárhidai Hírek júliusi számában.

Falunap - 2010. július 3. - 2010.06.23.

2010. július 3-án (szombaton) ismét Falunap. A programok délután kezdődnek a focipályán és a környékén. Késő délután/este kulturális műsor. A programon részt vesznek a kárpátaljai Sárosoroszi község képviselői is.

Honlap-prezentáció - 2010.06.23.

2010. június 23-án este 8 órai kezdettel kerül sor a helyi kultúrházban a hamarosan induló www.sarhida.hu internetes oldal bemutatójára. A találkozón a honlap mellett szó lesz a „Sárhidai Hírek” hírlevél továbbfejlesztéséről, a településen működő eMagyarországPont szolgáltatásairól valamint a most alakuló kárpátaljai testvérközségi kapcsolat tervezett programjairól.

Ezüstmise - 2010.06.23.

Kovács Tamás a Sárhidán és Bakon immár harmadik éve szolgálatot tevő plébános 2010. június 20-án hálaadó szentmise keretében emlékezett meg pappá szentelésének 25. évfordulójáról. A baki templomban régen voltak ilyen sokan, hiszen az ezüstszentmisén a plébános úrral együtt ünnepelt közel háromszáz hívő és három lelkiatya is. A szentmise végén Kovács Tamás plébános köszönetet mondott a paptársaknak, a kórusnak, a híveknek és külön megdicsérte azokat, akik összetartásukkal, összefogásukkal szép példát mutattak, és nagyon szép köszöntő műsorral lepték meg ezen jeles alkalomból. A szentmise után a templom előtt felállított sátorban terített asztal, agapé várta a híveket.
Huszonöt éves papi jubileum alkalmából szeretettel köszöntjük és kívánjuk, hogy papi szolgálatában, egyházi tevékenységében továbbra is kísérje az Úr áldása a plébános urat.
"...Negyed század az oltár zsámolyán / napsugárban, hulló könnyben, vészben / Áldozat a lelkekért egészen! / Légy üdvözölve, áldva, jó Atyánk!?