Sárhida

Kezdőlap

Adventi játszóház - 2010.12.02.

A helyi általános iskola pedagógusai adventi játszóházat tartanak december 2-án, december 9-én, december 16-án, csütörtökönként délután 3-5 óra között az iskolában. Karácsonyi apró ajándékokat, fenyődíszeket, ablakdíszeket készítünk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szabadtéri betlehem és adventi programok - 2010.11.30.

Immár a hagyományokhoz hűen településünk központjában ismételten felállításra került a szabadtéri Betlehem. A megújult alkotás az óvoda, az iskola, az önkormányzati hivatal összefogásával valamint helyi vállalkozók támogatásával jött létre. Az első adventi gyertya jelképes gyújtására sokan jöttek össze november 28-án a hideg és havas idő ellenére. Az adventi időszak végéig minden vasárnap délután 4 órától külön programok várják az érdeklődőket. December 5-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezi a műsort, december 12-én helyi és meghívott előadók lesznek a programban, majd pedig december 18-án (szombaton) este 5 órai kezdettel kerül sor a "Mindenki Karácsonya" rendezvényre. Mindenkit szeretettel várunk a programokra !

Élelmiszersegély - 2010.11.29.

Nemrégiben élelmiszersegély osztására került sor településünkön.Sárhida település adományozás szempontjából a Magyar Ökumenikus segélyszervezethez tartozik, melynek székhelye Budapest. Ha minden a tervezett program szerint halad egy évben kétszer, tavasszal és ősszel kapunk adományt tőlük. A rászorultak listája az Önkormányzatokkal történő egyeztetés után kerül véglegesítésre, melyre felkerülhet: a gyermekét egyedül nevelő szülő, a nagy családosok, a kisnyugdíjas, a létminimum alatt élő családok, a munkanélküli és olyan család, akinél átmenetileg probléma merül fel, amely a megélhetést veszélyezteti. A segélyosztás a TÁMÁSZ Alapszolgáltatási Intézmény szervezésében zajlott. A csomagokban elsősorban tartós élelmiszer illetve különböző édességek voltak.

Igaz mesék gyerekektől - 2010.11.27.

November 26-án a sárhidai általános iskolában rendezett hagyományos körzeti mesemondó versenyen ötven alsó tagozatos, 1-4. osztályos diák vett részt. A program délelőtt 9 órától egészen délután 2 óráig tartott. A gyerekek igazi fergeteges jó hangulatot teremtettek a különböző tartalmú és tanulságú mesékkel és mondákkal.

Márton-napi lampionos felvonulás - 2010.11.27.

Szent Márton püspök, aki katonatiszti családba született, egyszerű életet élt. Remeteként mindenét megosztotta a rászorulókkal. Püspökké szentelése elől is szeretett volna elrejtőzni, egy liba ólba bújt el a hozzá kinevezése miatt érkező egyházi elöljárók elől, de nem járt sikerrel, mert a ludak elárulták hangos gágogásukkal. Elhagyván rejtekhelyét 371-ben, november 11-én, a mai Márton napján püspökké választották.

Ennek a hagyománynak a jegyében szervezett az általános iskola és az óvoda egy lampionos felvonulást. A gyerekek a Kultúrház előtt gyülekeztek, majd utána a faluban tettek egy nagyobb kört. A már besötétedett időben a horhoson keresztül mentek ki a hegy lábánál gyújtott hatalmas tábortűzhöz. Itt vidám beszélgetések és éneklés közben a szülők által készített ételeket és italokat fogyasztották.

Pályázati felhí­vás - 2010.11.06.

Sárhida Község Önkormányzata "gazdát" keres a Kultúrháznak. A programok összefogására, új klubok alakítására, az egész ház működtetésére valamint a felújításával kapcsolatos pályázati és kivitelezői munkák koordinálására keresünk a kultúra iránt érdeklődő vállalkozó szellemű munkatársat. A részletes felhívás megtekinthető és letölthető innen .