Sárhida

Kezdőlap

Önkormányzati választás eredményei - 2010.10.04.

Községünkben zökkenőmentesen, rendkívüli esemény nélkül zajlottak a választások 2010. október 3-án reggel 6 órától este 7 óráig. A 647 szavazásra jogosult állampolgár közül 398 fő élt szavazati jogával és kettő kivételével érvényesen szavaztak. Eredmények a következők: a polgármester-jelöltek közül Bakos Tibor 186 szavazatot kapott (46,97 %), míg Mázsa Ferenc Attilára 210 fő (53,03 %) szavazott. Ennek megfelelően az új polgármester Mázsa Ferenc. A 4 fős új képviselő-testület tagjai a következők : Bakos Tibor, Balogh Tiborné, Gáspár Lászlóné és Pete Istvánné. További adatok megtekinthetők itt. Az eredmények várhatóan e hét csütörtökön (október 7.) emelkednek jogerőre.

Befejeződött az önkormányzati jelöltállí­tás - 2010.09.08.

A HVI (Helyi Választási Iroda) hirdetményében tájékoztatja a választópolgárokat, hogy a 2010. október 3. napjára kitűzött helyi önkormányzati képviselő és polgármester, valamint a helyi cigány kisebbségi önkormányzati képviselő választáson induló jelölteket nyilvántartásba vette. A hirdetmény megtekinthető és letölthető itt.

Képviselőtestületi ülés - 2010.09.02.

Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2010. szeptember 8-án (szerdán) délután fél hat órai kezdettel ülést tart. Napirendi pontok között szerepel tájékoztató az önkormányzat 2010. évi gazdálkodásának első félévi helyzetéről, az önkormányzat 2010. évi költségvetésének módosítása és rendeletalkotás valamint a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat 2011. évi fordulójához való csatlakozás megtárgyalása. Ugyanaznap együttes ülés is lesz Bak és Zalatárnok községekkel negyed hét órai kezdettel. Itt megvitatásra kerül a Göcsej Kapuja Bak ÁMK 2010. évi első féléves beszámolója valamint tájékoztató hangzik el a Körjegyzőség 2010. évi gazdálkodásának első félévi helyzetéről. Mindkét ülés ülés helyszíne: Sárhida - Kultúrház. Minden érdeklődőt szeretettel várunk !

Időzónában és lélekben már egyek vagyunk - Sárhidai csoport Kárpátalján - 2010.08.28.

A 20 fős sárhidai csoport augusztus 19-től töltött el 5 napot a testvértelepülésen illetve ismerkedett a sokak számára még ismeretlen és felfedezetlen, de nagyon sok magyar vonatkozású gyönyörű kárpátaljai tájjal. A megérkezésünk napján családoknál szállásoltak el bennünket. Ez még jobban elősegítette azt, hogy testközelből is megismerkedjünk a mindennapi életükkel. Érdekes az, hogy ez a vidék, Beregszásztól dél-keletre velünk azonos időszámítás szerint működik, annak ellenére, hogy hivatalosan Ukrajna 1 órával előbb van, amit tapasztaltunk is a többi programunk során. Másnap, augusztus 20-án meglátogattuk a munkácsi várat, majd pedig a Vereckei-hágóhoz utaztunk, ahol koszorúzással emlékeztünk a helyi nacionalisták által több alkalommal csúfosan megrongált honfoglalási emlékműnél. Visszaúton a szolyvai emlékparkban a II. világháború alatt elhurcolt kényszermunkásokra. Késő délután még megnéztük a beregvári kastélyt is. Másnap egy hosszú kirándulásra mentünk, a Keleti-Kárpátokban, a több mint 1200 m magason elhelyezkedő Szinevéri-tavat kerestük fel, amely egy csodálatos élményt adott. Hazafelé megálltunk Izán, ahol a vesszőből készült, hatalmas választékú használati és ajándéktárgyakból lehetett válogatni. Megcsodáltuk a szintén magyar ajkúak lakta Beregszász, Nagyszőlős építészeti emlékeit, a Tiszaújlak határában található hatalmas turul-szobrot, valamint a szomszédos Csetfalva különlegesen szép katolikus és református templomait is.
A vasárnapi programok szinte teljes egészében a településen zajlottak, közös reggeli, majd ebéd után a helyi kulturális-művészeti csoportok léptek fel. A műsorban vendégszerepelt a Sárhidai Dalkör is, ízelítőt adtak hagyományőrző összeállításaikból és népdalcsokraikból. Este hangulatos rendezvénnyel zárultak a Kemencés Napok.

Képviselőtestületi ülés - 2010.08.28.

Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete valamint Bak és Zalatárnok Községek képviselő-testületei 2010. augusztus 30-án délután fél hat órai kezdettel együttes ülést tartanak. Az ülés helye: Bak - Körjegyzőség. Az ülésen két napirendi pont szerepel: a Göcsej Kapuja Bak ÁMK nevelési-oktatási és minőségirányítási programjának valamint a "Bölcsődék és közoktatási intézmények infrastrukurális fejlesztése" pályázat feladattervében meghatározott programok megtárgyalása és jóváhagyása. Minden érdeklődőt szeretettel várunk !

Önkormányzati választások - 2010. október 3. - 2010.08.12.

A Magyar Országgyűlés 2010. június 08-án fogadta el a 2010. évi L. törvényt a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról. A törvényt a Köztársasági Elnök és az Országgyűlés Elnöke kihirdette, amely a Magyar Közlöny 102. számában 2010. június 14-én megjelent, amely naptól a törvény hatályos. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásával kapcsolatos további információk és tudnivalók megtekinthetők és letölthetők itt.