Sárhida

Kezdőlap

Márton-napi lampionos felvonulás - 2010.11.27.

Szent Márton püspök, aki katonatiszti családba született, egyszerű életet élt. Remeteként mindenét megosztotta a rászorulókkal. Püspökké szentelése elől is szeretett volna elrejtőzni, egy liba ólba bújt el a hozzá kinevezése miatt érkező egyházi elöljárók elől, de nem járt sikerrel, mert a ludak elárulták hangos gágogásukkal. Elhagyván rejtekhelyét 371-ben, november 11-én, a mai Márton napján püspökké választották.

Ennek a hagyománynak a jegyében szervezett az általános iskola és az óvoda egy lampionos felvonulást. A gyerekek a Kultúrház előtt gyülekeztek, majd utána a faluban tettek egy nagyobb kört. A már besötétedett időben a horhoson keresztül mentek ki a hegy lábánál gyújtott hatalmas tábortűzhöz. Itt vidám beszélgetések és éneklés közben a szülők által készített ételeket és italokat fogyasztották.

Pályázati felhí­vás - 2010.11.06.

Sárhida Község Önkormányzata "gazdát" keres a Kultúrháznak. A programok összefogására, új klubok alakítására, az egész ház működtetésére valamint a felújításával kapcsolatos pályázati és kivitelezői munkák koordinálására keresünk a kultúra iránt érdeklődő vállalkozó szellemű munkatársat. A részletes felhívás megtekinthető és letölthető innen .

Lakossági igényfelmérés - 2010.11.06.

A napokban jut ki minden háztartásba egy lakossági igényfelmérő kérdőív. Az Önkormányzat arra kíváncsi ebben, hogy mi a lakosság véleménye a jelenlegi szolgáltatásokról, azok színvonaláról valamint arra is választ vár, hogy milyen irányú fejlesztésekben tudnak majd partnerek lenni a település lakói a jövőben. A kérdőív innen is letölthető azok számára, akik az interneten keresztül kívánják véleményüket elmondani.

E.ON bónusz kedvezmény - Olcsóbb villanyszámla a rendesen fizetőknek ! - 2010.10.27.

Egy éven keresztül 10 százalékos kedvezményt nyújt az energiadíjból az EON azon ügyfeleinek, akik az elmúlt időszak gazdasági nehézségei ellenére is pontosan fizették villanyszámláikat az idei évben. Az ún. Bónusz Kedvezmény 2010. október 1-jétől november 30-ig az E.ON online ügyfélszolgálatán keresztül igényelhető. A kedvezmény igénybevételével azok a fogyasztók élhetnek, akik 2010-ben minden villanyszámlájukat pontosan befizették. További részleteket megtudhat innen illetve a Polgármesteri Hivatalban is állunk rendelkezésükre további felvilágosítással és ügyintézéssel.

Megalakult az új képviselő-testület - 2010.10.23.

Október 18-án, hétfőn 18 órakor megalakult a sárhidai önkormányzat képviselő-testülete. Az eseményen Faragó Gézáné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az október 3-i választás eredményét. Elmondta: a 647 választópolgár közül 398 élt szavazati jogával, ami 61,5 százalékos szavazati illetve részvételi arányt jelent. Mázsa Ferenc polgármesterjelöltre 210-en szavaztak (53 százalék), míg Balos Tibor polgármesterjelöltre pedig 186 fő adta le voksát (47 %). A képviselőjelöltek közül Bakos Tibor 230, Gáspár Lászlóné 229, Pete Istvánné 213, Balogh Tiborné 184 szavazatot kapott. Szakony Lászlóné (127 szavazat) és Tóbiás Tamás (120 szavazat) nem jutottak be a képviselő-testületbe.

Ezt követően Mázsa Ferenc polgármester és a megválasztott képviselők letették az esküt, majd aláírták az esküokmányt. A testület ügyrendi bizottságot választott. Elnöke Pete Istvánné, tagjai Balogh Tiborné és Bakos Tibor lett. Utána alpolgármester-választásra került sor: az új ciklusban Gáspár Lászlóné tölti be ezt a pozíciót. Az új alpolgármester letette a hivatali esküt.
Mázsa Ferenc polgármester ismertette programját. Beszédében a hangsúlyt a teljes megújulásra, új irányok meghatározására és új kihívások megjelölésére helyezte. A fontosnak ítélt fejlesztési elképzelések sorrendbe állítása, a ciklusra vonatkozó gazdasági program kialakítása a lakosság teljes körű bevonásával készül el. Szolgáltató önkormányzat kialakítása a cél, odaadó munkát végző és számon kérhető munkatársakkal.

Alakuló ülés - 2010.10.14.

A 2010. október 3-i önkormányzati választások után megválasztott polgármester és képviselők 2010. október 18-án (hétfőn) este 6 órai kezdettel tartják alakuló ülésüket. Az ülés nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk a Kultúrházba. A meghívó megtekinthető és letölthető innen.