Sárhida

Kezdőlap

Élelmiszersegély - 2010.11.29.

Nemrégiben élelmiszersegély osztására került sor településünkön.Sárhida település adományozás szempontjából a Magyar Ökumenikus segélyszervezethez tartozik, melynek székhelye Budapest. Ha minden a tervezett program szerint halad egy évben kétszer, tavasszal és ősszel kapunk adományt tőlük. A rászorultak listája az Önkormányzatokkal történő egyeztetés után kerül véglegesítésre, melyre felkerülhet: a gyermekét egyedül nevelő szülő, a nagy családosok, a kisnyugdíjas, a létminimum alatt élő családok, a munkanélküli és olyan család, akinél átmenetileg probléma merül fel, amely a megélhetést veszélyezteti. A segélyosztás a TÁMÁSZ Alapszolgáltatási Intézmény szervezésében zajlott. A csomagokban elsősorban tartós élelmiszer illetve különböző édességek voltak.

Igaz mesék gyerekektől - 2010.11.27.

November 26-án a sárhidai általános iskolában rendezett hagyományos körzeti mesemondó versenyen ötven alsó tagozatos, 1-4. osztályos diák vett részt. A program délelőtt 9 órától egészen délután 2 óráig tartott. A gyerekek igazi fergeteges jó hangulatot teremtettek a különböző tartalmú és tanulságú mesékkel és mondákkal.

Márton-napi lampionos felvonulás - 2010.11.27.

Szent Márton püspök, aki katonatiszti családba született, egyszerű életet élt. Remeteként mindenét megosztotta a rászorulókkal. Püspökké szentelése elől is szeretett volna elrejtőzni, egy liba ólba bújt el a hozzá kinevezése miatt érkező egyházi elöljárók elől, de nem járt sikerrel, mert a ludak elárulták hangos gágogásukkal. Elhagyván rejtekhelyét 371-ben, november 11-én, a mai Márton napján püspökké választották.

Ennek a hagyománynak a jegyében szervezett az általános iskola és az óvoda egy lampionos felvonulást. A gyerekek a Kultúrház előtt gyülekeztek, majd utána a faluban tettek egy nagyobb kört. A már besötétedett időben a horhoson keresztül mentek ki a hegy lábánál gyújtott hatalmas tábortűzhöz. Itt vidám beszélgetések és éneklés közben a szülők által készített ételeket és italokat fogyasztották.

Pályázati felhí­vás - 2010.11.06.

Sárhida Község Önkormányzata "gazdát" keres a Kultúrháznak. A programok összefogására, új klubok alakítására, az egész ház működtetésére valamint a felújításával kapcsolatos pályázati és kivitelezői munkák koordinálására keresünk a kultúra iránt érdeklődő vállalkozó szellemű munkatársat. A részletes felhívás megtekinthető és letölthető innen .

Lakossági igényfelmérés - 2010.11.06.

A napokban jut ki minden háztartásba egy lakossági igényfelmérő kérdőív. Az Önkormányzat arra kíváncsi ebben, hogy mi a lakosság véleménye a jelenlegi szolgáltatásokról, azok színvonaláról valamint arra is választ vár, hogy milyen irányú fejlesztésekben tudnak majd partnerek lenni a település lakói a jövőben. A kérdőív innen is letölthető azok számára, akik az interneten keresztül kívánják véleményüket elmondani.

E.ON bónusz kedvezmény - Olcsóbb villanyszámla a rendesen fizetőknek ! - 2010.10.27.

Egy éven keresztül 10 százalékos kedvezményt nyújt az energiadíjból az EON azon ügyfeleinek, akik az elmúlt időszak gazdasági nehézségei ellenére is pontosan fizették villanyszámláikat az idei évben. Az ún. Bónusz Kedvezmény 2010. október 1-jétől november 30-ig az E.ON online ügyfélszolgálatán keresztül igényelhető. A kedvezmény igénybevételével azok a fogyasztók élhetnek, akik 2010-ben minden villanyszámlájukat pontosan befizették. További részleteket megtudhat innen illetve a Polgármesteri Hivatalban is állunk rendelkezésükre további felvilágosítással és ügyintézéssel.