Sárhida

Kezdőlap

Megalakult az új képviselő-testület - 2010.10.23.

Október 18-án, hétfőn 18 órakor megalakult a sárhidai önkormányzat képviselő-testülete. Az eseményen Faragó Gézáné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az október 3-i választás eredményét. Elmondta: a 647 választópolgár közül 398 élt szavazati jogával, ami 61,5 százalékos szavazati illetve részvételi arányt jelent. Mázsa Ferenc polgármesterjelöltre 210-en szavaztak (53 százalék), míg Balos Tibor polgármesterjelöltre pedig 186 fő adta le voksát (47 %). A képviselőjelöltek közül Bakos Tibor 230, Gáspár Lászlóné 229, Pete Istvánné 213, Balogh Tiborné 184 szavazatot kapott. Szakony Lászlóné (127 szavazat) és Tóbiás Tamás (120 szavazat) nem jutottak be a képviselő-testületbe.

Ezt követően Mázsa Ferenc polgármester és a megválasztott képviselők letették az esküt, majd aláírták az esküokmányt. A testület ügyrendi bizottságot választott. Elnöke Pete Istvánné, tagjai Balogh Tiborné és Bakos Tibor lett. Utána alpolgármester-választásra került sor: az új ciklusban Gáspár Lászlóné tölti be ezt a pozíciót. Az új alpolgármester letette a hivatali esküt.
Mázsa Ferenc polgármester ismertette programját. Beszédében a hangsúlyt a teljes megújulásra, új irányok meghatározására és új kihívások megjelölésére helyezte. A fontosnak ítélt fejlesztési elképzelések sorrendbe állítása, a ciklusra vonatkozó gazdasági program kialakítása a lakosság teljes körű bevonásával készül el. Szolgáltató önkormányzat kialakítása a cél, odaadó munkát végző és számon kérhető munkatársakkal.

Alakuló ülés - 2010.10.14.

A 2010. október 3-i önkormányzati választások után megválasztott polgármester és képviselők 2010. október 18-án (hétfőn) este 6 órai kezdettel tartják alakuló ülésüket. Az ülés nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk a Kultúrházba. A meghívó megtekinthető és letölthető innen.

Րszi kirándulás - 2010.10.11.

Október 9-én, szombaton reggel fél nyolckor még kissé ködös időben indultunk az Együtt Sárhidáért Alapítvány által szervezett kirándulásunkra. Nem sokat kellett várnunk az éltető és simogató melegségű gyönyörű őszi napsütésre, amikor pedig délelőtt fél tízkor megérkeztünk az ausztriai Bad Tatzmannsdorf településre, már hétágra sütött a nap. Itt egy pralinégyártó manufaktúrát néztünk meg, nagyon mutatós és figyelemreméltó bemutatót láttunk, amelyet megelőzözz egy 10 perces videófilm a kakaóbab természtésről. Ezután egy kóstolón vettünk részt és az üzletben mindenki ízlése szerint vásárolhatott a finomabbnál finomabb tej- és étcsokikból. Ezután Fürstenfelden keresztül Riegersburgba utaztunk. A várba felvonóval mentünk fel, lefelé pedig lépcsőkön jöttünk gyalog a városközpontig. Ezután a szlovén határ felé vettük utunkat és délután 4 órára meg is érkeztünk Dobronakra, ahol sajnos csak egy kis ideig gyönyörködhettünk a farmon az orchideákban. Ezután a Bakonaki-tó környékén található Energiaparkba mentünk, ahol az erdőben 26 különálló energiapontot alakítottak ki, amelyek mind-mind más betegségek elűzését célzó energiákat bocsátanak ki. Többen kipróbálták ezeket is, majd a földi energiafeltöltődés után a dobronaki Gostilna pri Lujzi étteremben vettünk részt egy 6 különböző bort felvonultató kóstolón és nagyon bőséges és ízletes vacsorán. Biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon jól érezte magát.

Önkormányzati választás eredményei - 2010.10.04.

Községünkben zökkenőmentesen, rendkívüli esemény nélkül zajlottak a választások 2010. október 3-án reggel 6 órától este 7 óráig. A 647 szavazásra jogosult állampolgár közül 398 fő élt szavazati jogával és kettő kivételével érvényesen szavaztak. Eredmények a következők: a polgármester-jelöltek közül Bakos Tibor 186 szavazatot kapott (46,97 %), míg Mázsa Ferenc Attilára 210 fő (53,03 %) szavazott. Ennek megfelelően az új polgármester Mázsa Ferenc. A 4 fős új képviselő-testület tagjai a következők : Bakos Tibor, Balogh Tiborné, Gáspár Lászlóné és Pete Istvánné. További adatok megtekinthetők itt. Az eredmények várhatóan e hét csütörtökön (október 7.) emelkednek jogerőre.

Befejeződött az önkormányzati jelöltállí­tás - 2010.09.08.

A HVI (Helyi Választási Iroda) hirdetményében tájékoztatja a választópolgárokat, hogy a 2010. október 3. napjára kitűzött helyi önkormányzati képviselő és polgármester, valamint a helyi cigány kisebbségi önkormányzati képviselő választáson induló jelölteket nyilvántartásba vette. A hirdetmény megtekinthető és letölthető itt.

Képviselőtestületi ülés - 2010.09.02.

Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2010. szeptember 8-án (szerdán) délután fél hat órai kezdettel ülést tart. Napirendi pontok között szerepel tájékoztató az önkormányzat 2010. évi gazdálkodásának első félévi helyzetéről, az önkormányzat 2010. évi költségvetésének módosítása és rendeletalkotás valamint a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat 2011. évi fordulójához való csatlakozás megtárgyalása. Ugyanaznap együttes ülés is lesz Bak és Zalatárnok községekkel negyed hét órai kezdettel. Itt megvitatásra kerül a Göcsej Kapuja Bak ÁMK 2010. évi első féléves beszámolója valamint tájékoztató hangzik el a Körjegyzőség 2010. évi gazdálkodásának első félévi helyzetéről. Mindkét ülés ülés helyszíne: Sárhida - Kultúrház. Minden érdeklődőt szeretettel várunk !