Sárhida

Kezdőlap

Önkormányzati választások - 2010. október 3. - 2010.08.12.

A Magyar Országgyűlés 2010. június 08-án fogadta el a 2010. évi L. törvényt a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról. A törvényt a Köztársasági Elnök és az Országgyűlés Elnöke kihirdette, amely a Magyar Közlöny 102. számában 2010. június 14-én megjelent, amely naptól a törvény hatályos. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásával kapcsolatos további információk és tudnivalók megtekinthetők és letölthetők itt.

Évszázados ünnep - 2010.08.07.

Sárhida első százévesét köszöntötték péntek délután a polgármesteri hivatal és körjegyzőség nevében: Doszpoth Boldizsárné Kutas Irén 1910. augusztus 3-án született.Doszpoth Boldizsárné Irén néni meghatódott a köszöntéstől Irén néni a korát meghazudtoló fiatalos lendülettel és szellemi frisseséggel várta az őt ünneplőket péntek délután a házába, ahol unokájával, Takács Máriával él. A falu polgármestere, Bakos Tibor egy csokor virággal és egy ajándékkosárral lepte meg a századik életévét betöltött sárhidai lakost, aki a meghatottságtól először szólni sem tudott, aztán mégiscsak megeredt a nyelve. - Isten áldja mindannyiukat, éljék meg önök is a századik életévüket, ahogy én is - mondta Irén néni, aki nem értette, mivel érdemelte ki ezt a nagy szeretetet és figyelmet. A család egyébként szombaton ünnepel, mivel várnak még további rokonokat.- Gellénházi születésű a mama, Sárhidára ment férjhez. A papa 1976-ban halt meg, azóta egyedül él, de egészséges: állandó gyógyszere nincs, bot nélkül jár és a kisebb munkákat, mint mondjuk a borsóköpesztés, maga végzi. Olyan jó egészségi állapotnak örvend, hogy két éve még a hatszáz kilométerre lévő Szabolcs megyébe is elutazott az unokáit meglátogatni - árulta el Takács Mária. Irén néninek egyébként négy gyermeke, hét unokája és kilenc dédunokája van, s mint megtudtuk, napi teendőjéhez tartozik Irén néninek, hogy háromszor elmondja a rózsafüzért. - A hosszú élet titkát nem tudom. De azt érzem, ha nem dolgozom egy kicsit mindennap, máris elgyöngülök - mondta a százéves néni, akinek a hallása azért már nem a régi, de a szíve igen, s aki így tudja szeretni a családját és az életet, az örökké fiatal marad.(Fotó: Katona Tibor, cikk: Horváth Viktória - Zalai Hírlap)

Képviselőtestületi ülés - 2010.07.21.

Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete valamint Bak és Zalatárnok Községek képviselő-testületei 2010. július 22-én délután fél hat órai kezdettel együttes ülést tartanak. Az ülés helye: Bak - Körjegyzőség. Az ülésen a Göcsej Kapuja Bak ÁMK pénzügyi csoportjának jelenlegi helyzetéről és jövőbeni működési feltételeinek megbeszéléséről lesz szó. Minden érdeklődőt szeretettel várunk !

Göcseji Aratónapok - 2010.07.13.

2010. július 9-11. között került megrendezésre a XXII. Megyei Kézikaszás Arató és Cséphadarós Cséplőverseny Nován. A programot aratási étel- és italbemutató valamint aratási főzőverseny színesitette. Településünket - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is a Sárhidai Dalkör képviselte. A "Sárhidai Búzavirágok" csapat a Kisbandás Kézikaszás Aratás kategóriában különdíjban részesült. Gratulálunk a szereplésükhöz !

Falunapi programok kárpátaljai vendégekkel - 2010.06.29.

Július 3-án (szombaton) délelőtt 9 órakor kezdődnek a programok. A rendezvényt ez alakommal a település a helyi cigány kisebbségi önkormányzattal közösen szervezi. A délelőtti program a települések közötti roma labdarugó torna 1. fordulójával indul. Utána a diósdi Történelmi Bajvívó Egyesület bemutatója lesz, majd települések közötti roma labdarúgó torna 2. fordulója következik. Délután 3 órakor a Sárhidai Öregfiúk - Landorhegyi LSC női futballcsapat öszecsapására kerül sor. 17 órától Géza Karaoke műsora, majd az este 6 órakor kezdődő kulturális programban fellépnek: Söjtöri Vörös Rózsák Tánccsoport, a Sárhidai Dalkör, a helyi West Dance Tánccsoport, Kránicz Ferenc és Török Rebeka valamint a Sárhidai, a Bocföldei és a Baki Tánccsoportok. Este 8 órától Póta László előadóművész élő műsora következik és a programot este 9 órától a modern mulatós zene új csillaga Szabrina zárja. A rendezvényen részt vesz az Együtt Sárhidáért Alapítvány kezdeményezésével kialakított testvértelepülési kapcsolat keretében a kárpátaljai Sárosorosziból hozzánk érkező csoport is.

Csereprogram Kárpátaljával - 2010.06.23.

A kárpátaljai testvértelepüléssel kialakítandó kapcsolat keretében sárhidai kulturális-művészeti-ifjúsági csoport utazik Kárpátaljára várhatóan 2010. augusztus 19-23. között. A részletes program és a jelentkezés feltételei a Sárhidai Hírek következő számában.