Image
Image
Image

Falunap 2021.

 Nagy öröm számomra, hogy július 24.-én a falunapi rendezvény az előző évivel ellentétben megvalósulhatott. Ez a vírushelyzet, ami most már több mint 18 hónapja korlátozza az életünket és a mindennapjainkat sajnos felülírta az elmúlt időszak terveit.

Nem tudtuk méltó képpen ünnepelni nemzeti ünnepeinket. Nem volt lehetőségünk a szépkorú lakosainkat a már megszokott módon köszönteni. A gyermeknapi programok, a farsang, a húsvét, a mikulásvárás a karácsony mind-mind alternatív módon került megrendezésre. Folyamatosan szem előtt tartottuk azt, hogy a járványhelyzet korlátozásait figyelembe véve és betartva, de a megszokott programok, ünnepek ha rendhagyóan is, de megrendezésre kerüljenek és összetartsák településünk lakóit. Farsangkor az internet adott teret, hogy a gyerekek ha virtuálisan is, de megmutathatták jelmezeiket. Karácsonykor egymás feldíszített ablakait fürkésztük esténként az utcáról. Húsvétkor a gyermekek fészkeket kerestek a kertkapukban. Gyermeknapon sem lehetett gyerekzsivajtól hangos rendezvény, de talán az ajándék fagyi is mosolyt csalt az arcokra. Megtanultunk alkalmazkodni a helyzethez és vigyázni egymásra.

15 csapat jelentkezett a Sárhida Ízei Főzőversenyre, melynek győztese az Istálló team lett, kemencében sült malacpecsenyéjével. A főzőverseny hagyományteremtő szándékkal indult, bízom abban, hogy a finom ételek kóstolásának hatására és a kialakult kellemes hangulatnak köszönhetően még többen kapnak majd kedvet a nevezéshez.

A már hagyományosnak mondható off road sem maradhatott el. Az erre az alkalomra megépített pályán mérhették össze tudásukat a sport szerelmesei. Valamint a verseny előtt és után a bátrabbak a jobb 1-bő is élvezhették az akadályokat.

Természetesen idén is gondoltunk a gyermekekre; légvár, pónilovaglás, kötélpálya, csillámtetoválás, lufi,  jégkrém, vattacukor, kürtöskalács várta őket, ami hatalmas sikert aratott.

A fellépők sorát az országosan ismert és kedvelt mulatós boxoló, Bunyós Pityu nyitotta meg. Őt követte a Gyéres Műhely előadása, tőlük autentikus magyar népzenét hallhattunk, majd a Kerka Tánccsoport kalauzolt el bennünket a néptánc világába, ezt pedig az Eleven Dance Group követte egy modern táncbemutatóval. Az estét szuper hangulatú Légió bál zárta.

Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak Falunapunk megvalósításához! Köszönöm az anyagi, eszköz és élőmunka felajánlásokat. Külön köszönet Lakatos Ferencné Györgyinek, a diákmunkásoknak, a közösségi szolgálatot teljesítő diákoknak, falugondnokunknak Pete Isvánnak és közmunkásunknak Kovács Ferencnek, Pete Isvtánné művelődésszervezőnknek, Kovács Lászlóné Jutka könyvtárosunknak, a Bocföldei Közös Önkormányzati Hivatal dolgozóinak, a Sárhidai Polgárőr és Szabadidő Egyesület vezetőjének Szabó Olivérnek, a Gellénházi Terepjarós Egyesület tagjainak, az off-road szimpatizánsoknak, a Támasz Alapszolgáltató Intézménynek, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak, a civil segítőinknek és azoknak a helyi vállalkozóknak, akik támogatták rendezvényünket. Köszönet a főzőcsapatoknak és az őket bíráló zsűri tagjainak. Ès végül, de nem utolsó sorban köszönöm a részvételt Sárhida község lakóinak.

Tisztelettel, Nagy Marianna polgármester