Image
Image
Image

I. Sárhida Ízei

330764449 2375937939247805 2819085511454507328 n2021. július 24-én megrendezésre kerülő Falunap keretén belül került sor hagyományteremtő szándékkal az I. Sárhida Ízei néven meghirdetett főzőversenyre.

15 csapat részvételével zajlott a jó hangulatú délutáni program.

A jelentkezők között voltak szervezetek, családok, baráti társaságok, valamint meghívásomra a szomszédos települések (Bak, Bocfölde és Csatár) is képviseltették magukat. 

A háromtagú zsűri kiválasztásában a szakmaiság mellett fontos tényező volt, hogy kötődjenek Sárhidához. Zsűri elnök, Horváth Mária, a volt Báthory Szakközépiskola szakoktatója, sokaknak a baki Marika néni, aki főzőtanfolyamokat vezetett településünkön is. Segítői, Csurgai Ottóné sz. Tóth Magdolna, a baki Válicka Vendéglő volt szakácsa, aki sárhidai születésű. Valamint Horváth Gábor, a Kiskonyha tulajdonosa és vezetője, aki jelenleg is Sárhidán lakik.

A "legkiemelkedőbb ízvilágú étel" címet az Istálló team nyerte el, kemencében sült malacpecsenyéjével. (a képeken az Istálló team tagjai és nyertes étele látható)

Köszönöm minden csapatnak a részvételt és rengeteg finom ételt, mellyel jóllakatták a falunapunkra ellátogatókat. Bízom abban, hogy a lelkesedés megmarad és a következő évben is hasonló létszámú csapat mutatja meg főzőtehetségét és újra egy kellemes hangulatú délutánt tölthetünk együtt jó társaságban, ízletes ételek mellett.

Tisztelettel, Nagy Marianna polgármester